Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Tο πρώτο μαγαζί των Ελλήνων παραγωγών γίνεται πραγματικότητα.



 Επιτέλους!!!  Αχνοφαίνεται η (μικρή έστω)  ελπίδα πως κάτι μπορούμε μόνοι μας να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Γιατί αν περιμένουμε από τους «σωτήρες»  … σωθήκαμε. 
Διαβάστε, και ο ...νοών νοείτω (αντιγράφω, αυτολεξεί, το κείμενο που είναι δημοσιευμένο στο  http://ebloko.blogspot.gr/).


 

                                       ΠΡΑΤΗΡΙΟ  &  ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ  ebloko.gr  

 Το ebloko.gr μέσω της ιστοσελίδας του http://www.eblοko.gr παρέχει για πάνω από δύο χρόνια ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ σε όλους τους Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα τους.  Σήμερα το ebloko.gr πάει ένα βήμα παρακάτω: Δημιουργεί ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ -ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Πρόκειται για ένα μεγάλο κατάστημα λιανικής πώλησης στο οποίο ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ.

Όπως και οι υπηρεσίες προβολής του site ebloko.gr έτσι και οι υπηρεσίες του φυσικού Εκθετηρίου – Πρατηρίου ebloko.gr παρέχονται δωρεάν. Η λειτουργία του πρατηρίου δεν περιέχει δραστηριότητα μεταπώλησης. Δεν παρεμβάλλεται δηλαδή εμπορικό κέρδος μεταπωλητή. Εδώ όλοι οι παραγωγοί πουλάμε τα προϊόντα μας απευθείας στους καταναλωτές στις δικές μας τιμές (παραγωγού). 

Το Εκθετήριο – Πρατήριο ebloko.gr θα λειτουργήσει σαν ένα άτυπο συνεταιριστικό μαγαζί λιανικής  των Ελλήνων παραγωγών και οι λειτουργικές του δαπάνες θα καλυφθούν με «ρεφενέ». Μια μεσοσταθμική εισφορά 5% επί της αξίας των πωληθέντων προϊόντων φαίνεται επαρκής για την κάλυψη αυτής της δαπάνης.

 

Φίλοι παραγωγοί,


  •      Τοποθετήστε τώρα τα προϊόντα που προβάλλετε στο site με φωτογραφίες  και ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (δείγματα) ΣΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ  του ebloko.gr ώστε να τα δουν από κοντά και να τα γνωρίσουν οι καταναλωτές  και οι μεταπωλητές
  • ·         Προετοιμάστε ποσότητες των προϊόντων σας και γεμίστε τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ  ΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ  ebloko.gr.  (Ξεχωριστός κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος που τοποθετούνται μόνο τα διαθέσιμα σε λιανική πώληση προϊόντα)

 ·         Κοστολογήστε σωστά τα προϊόντα σας ώστε οι τιμές πώλησης να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. Είναι σαφές ότι οι τιμές πώλησης πρέπει να κυμαίνονται 15-50 % χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές λιανικής μέσω εμπορικών καταστημάτων όπου παρεμβάλλεται κέρδος  λιανοπωλητή αν όχι και χονδρεμπορικό (αλλιώς δεν είναι τιμές παραγωγού)

 ·         Υπερβείτε αναστολές από  δήθεν πιέσεις των κάθε λογής μεσαζόντων  που πιθανώς   ασκηθούν. Τη δουλειά τους κάνουν  και εμείς κάνουμε τη δική μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό που και οι μεταπωλητές γνωρίζουν. Ότι δηλαδή  προστρέχουν στις πληροφορίες  του ebloko.gr προκειμένου να «ανακαλύψουν» τα προϊόντα σας, αφού το site ebloko.gr αποτελεί την μεγαλύτερη βάση προβολής ελληνικών προϊόντων και τη μοναδική που δεν παρουσιάζει απλώς προϊόντα αλλά παραγωγούς με αναλυτικά  στοιχεία επικοινωνίας. Εκ των πραγμάτων το ebloko.gr προσφέρει στο λιανικό εμπόριο αυτήν την υπηρεσία δωρεάν και θα συνεχίσει να την προσφέρει.


!! Προετοιμάζεται παράλληλα ένας ξεχωριστός ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ebloko.gr για την οργάνωση εκθέσεων ελληνικών προϊόντων επίσης με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των Ελλήνων παραγωγών – εκθετών.



Συνάδελφοι και φίλοι παραγωγοί,

σε συνθήκες ύφεσης, είναι στο χέρι μας να επιβιώσουμε,  να αναπτυχθούμε και να ωθήσουμε τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη. Παράγουμε άριστης ποιότητας προϊόντα και είναι κρίμα για όλους μας οι  καταναλωτές να μη τα γνωρίζουν ή να προτιμούν τα εισαγόμενα (που πολλές φορές είναι σαβούρες) είτε επειδή τους τα σπρώχνει η τηλεόραση είτε επειδή είναι φτηνότερα.   Τα δικά μας προϊόντα είναι τα καλύτερα. Πρέπει να είναι και τα φθηνότερα. Ο μέσος καταναλωτής, σήμερα τουλάχιστον, φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει το έμμεσο γενικό όφελος που έχει αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα ωστόσο το κριτήριο της φθηνότερης τιμής επηρεάζει πλέον όλο και περισσότερους καταναλωτές. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε χαμηλές τιμές –τιμές παραγωγού- με τη σιγουριά ότι  έτσι θα ωφεληθούμε όλοι. 


Αθήνα,  Οκτώβρης 2012
Τ. Βαρζακάκος  (master@ebloko.gr)
(υπεύθυνος του εγχειρήματος ebloko.gr «σύμφωνα με το νόμο»)


-Το Εκθετήριο – Πρατήριο ebloko.gr αναπτύσσεται σε αυτόνομο κτίριο περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων επί της Λεωφόρου Κηφισού 18. Στόχος είναι να ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες – καταναλωτές στις αρχές Νοέμβρη.
-Η λειτουργία δωρεάν προβολής Ελλήνων παραγωγών μέσω του site www.ebloko.gr συνεχίζεται κανονικά.
-Πληροφορίες και συνεννόηση για την τοποθέτηση προϊόντων στο Εκθετήριο-Πρατήριο:
Email:   info@ebloko.gr                    Τηλέφωνo:  210 4819880                        Φαξ:  210 5234298





Είναι και δική μας ευθύνη η δραστική μείωση των τιμών στα βασικά είδη καθημερινής ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου