Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Προς τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στις ταχυδρομικές μεταφορές



- Να κρατήσουμε τις ταχυδρομικές μεταφορές σε ελληνικά χέρια.
- Να διατηρήσουμε όλες τις θέσεις εργασίας του ταχυδρομικού τομέα.

Μετά από  30 χρόνια θητείας στον χώρο των ταχυμεταφορών (ταχυδρομικών υπηρεσιών) θεωρώ επιβεβλημένη την κατάθεση δημόσιας γνώμης σε μια χρονική περίοδο που στο πλαίσιο της «μνημονιακής» πολιτικής αποκρατικοποιήσεων  προωθείται η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ με προφανή στόχο την πλήρη άλωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών  από  ξένους «επενδυτές»  και  επιφανείς εγχώριους συνεργάτες τους.
Για όσους βιαστούν να υποθέσουν πως γράφω αυτό το σημείωμα εξαιτίας της επίθεσης που απροκάλυπτα δέχεται τις τελευταίες ημέρες από την διαπλοκή η Γενική Ταχυδρομική, σημειώνω ότι έχουν προηγηθεί δεκάδες άλλα σχετικά σημειώματα σε χρόνο ανύποπτο, οπότε ας οπλιστούν με λίγη υπομονή διαβάζοντας μέχρι τέλους. Ίσως έτσι βοηθηθούν να καταλάβουν κάπως καλύτερα τι εστί «αποκρατικοποιήσεις» γενικότερα. Ίσως καταλάβουν κάπως καλύτερα  ότι στην ουσία πρόκειται όχι απλά και μόνο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά για μεθόδευση που οδηγεί αφενός μεν σε πλήρη εθνική υποταγή αφετέρου δε σε αποκλεισμό και αφανισμό κάθε δραστηριότητας που, έστω και στα πλαίσια του επαρχιώτικου καπιταλισμού της χώρας, πάει κόντρα στις βουλές των οικονομικών κατακτητών. Ίσως καταλάβουν γιατί οι «εταίροι – δανειστές – τρόικα» επέμειναν στο να μην χρειάζεται συζήτηση - έγκριση της Βουλής προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση  δημόσιας επιχείρησης, οργανισμού, γης, κτισμάτων κτλ. 
Αυτό που μεταξύ άλλων επιχειρείται σήμερα είναι η παράδοση των ΕΛΤΑ και του συνόλου της αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών στα συμφέροντα των ξένων «εταίρων – δανειστών» και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της παράδοσης,
 α) οι εργαζόμενοι στον χώρο ταχυδρομικών υπηρεσιών θα δουν τον αριθμό τους να μειώνεται πάνω από 30% (πάνω από 4.500 νέοι άνεργοι). Θα δουν επίσης τις αμοιβές τους να μειώνονται σε επίπεδα πείνας και τα εργασιακά τους δικαιώματα να έχουν καταλυθεί (ωράρια, αποζημιώσεις, επιδόματα, άδειες κτλ), ενώ οι «υψηλόμισθοι» (και συνήθως με πολλά χρόνια εργασίας) θα απολυθούν λαμβάνοντας μια αποζημίωση επιπέδου ελεημοσύνης.  Αυτά αφορούν  όλους τους εργαζόμενους είτε σήμερα εργάζονται στα ΕΛΤΑ είτε εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
β) οι επαγγελματίες του χώρου (κυρίως οι πράκτορες ταχυδρομικών υπηρεσιών) που σήμερα έχουν τεχνηέντως παραπλανηθεί και αναμένουν αύξηση πελατείας / εσόδων σπεκουλάροντας το «κλείσιμο της Γενικής Ταχυδρομικής», θα δουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν, γιατί πολύ απλά το νέο μοντέλο «ΕΛΤΑ», στο οποίο συμμετέχουν τα μεγάλα τους αφεντικά, δεν χρειάζεται «πράκτορες».
γ) οι χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών, δηλαδή οι σημερινοί πελάτες των ΕΛΤΑ και των ιδιωτικών ταχυδρομικών επιχειρήσεων θα διαπιστώσουν ότι για την εξυπηρέτηση των ταχυδρομικών τους αναγκών θα πρέπει να πληρώσουν τα διπλά από όσα σήμερα πληρώνουν κυρίως λόγω έλλειψης οποιουδήποτε σοβαρού ανταγωνισμού.
Εν τέλει η ταχυδρομική αγορά θα έχει άνευ όρων παραδοθεί στους εισβολείς «εταίρους – δανειστές» και στους εγχώριους συνεργάτες τους καταλείποντας αφελληνισμό, ανεργία και ακρίβεια.
Επέμεινα και επιμένω ότι η διαπλοκή δεν είναι ανίκητη. Επέμεινα και επιμένω ότι μόνο η συντονισμένη δράση των απλών ανθρώπων που θίγονται από τη λαίλαπα των μνημονιακών επιταγών μπορεί να  δημιουργήσει  σοβαρά αναχώματα σε αυτή την επιδρομή και να την ακυρώσει στην πράξη. Και νομίζω ότι στην περίπτωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών οφείλουν όλοι οι θιγόμενοι να πράξουν στο ελάχιστο το πατριωτικό τους καθήκον τους, ώστε να μην επιτρέψουν την ισοπέδωση που επιδιώκουν οι εισβολείς «επενδυτές» - υπερασπίζοντας το μεροκάματό τους, την επιβίωση των οικογενειών τους και την ελληνικότητα μιας σοβαρής οικονομικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Νομίζω λοιπόν ότι:
-          Οι εργαζόμενοι του τομέα ταχυδρομικών υπηρεσιών (ΕΛΤΑ και ιδιωτικών επιχειρήσεων) οφείλουν  να συντονίσουν τις δράσεις τους, ώστε να ακυρώσουν τα σχέδια των  εισβολέων «επενδυτών» που θα εξαθλιώσουν τη ζωή τους, αν υλοποιηθούν.
-          Οι επαγγελματίες των ταχυδρομικών υπηρεσιών (κυρίως οι πράκτορες μέλη δικτύων) οφείλουν να  αντιληφθούν ότι έχουν πέσει θύματα δόλιας (παρα)πληροφόρησης. Αύριο εκείνοι που σήμερα τους τάζουν καλύτερες μέρες απλώς θα τους ανακοινώσουν ότι δεν τους χρειάζονται. Να καταλάβουν ότι εδώ δεν ισχύει το «ο θάνατός σου η ζωή μου», αλλά «ο θάνατός σου οδηγεί στον  δικό μου θάνατο».
-          Οι χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών οφείλουν  με τις επιλογές τους να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις που οδηγούνται στον αφανισμό μέσω του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ. Να στηρίξουν τους πραγματικούς Έλληνες επαγγελματίες. Να στηρίξουν τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και των ιδιωτικών ταχυδρομικών επιχειρήσεων. Να μη δώσουν ούτε μισό ευρώ στους εισβολείς τοκογλύφους «επενδυτές» και τους εγχώριους συνεργάτες τους, διαχωρίζοντάς τους σαφώς από τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα δίκτυα που λειτουργούν κάτω από τα σήματα  των επιχειρήσεων τους. 
Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι είμαι ένας από τα εκατομμύρια  όσων μπορούν να δηλώνουν «εμείς αγαπάμε την Ελλάδα με την καρδιά και το αίμα μας» στέκομαι σταθερά απέναντι από όσους αγαπάνε (γενικώς) με την τσέπη τους και γράφω  ένα θερμό «μπράβο» στους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της Γενικής Ταχυδρομικής, που με σύμπνοια και αποφασιστικότητα αγωνίζονται για το μεροκάματο, στήνοντας το δικό τους μικρό ανάχωμα στα σχέδια αφελληνισμού της ταχυδρομικής αγοράς και παράδοσής της στους οικονομικούς κατακτητές – τοκογλύφους / δανειστές και στους εγχώριους συνεργάτες τους.

29/10/2012  Τ. Βαρζακάκος *
*    -1983 -1993 επαγγελματίας ταχυδρομικών υπηρεσιών   /   -1993 – 2003 διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ACS AEE    /  -2003 – 2012 σύμβουλος επικοινωνίας της επιχείρησης Γενική Ταχυδρομική ΑΕΕ   / - Αγρότης.  Παραδοσιακή καλλιέργεια  ελιάς, τυποποίηση ελιάς και ελαιολάδου  /  -Ιδρυτής και διαχειριστής του εγχειρήματος ebloko.gr (προβολή Ελλήνων παραγωγών, απευθείας πώληση από παραγωγούς σε καταναλωτές)
* για παραπάνω πληροφόρηση σε σχέση με την επίθεση στη Γενική Ταχυδρομική θα αναρτηθεί σχετικό αναλυτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα www.taxydromiki.gr και στο δημόσιο σημειωματάριό μου www.ebloko.blogspot.gr
* παρέλκουν  σχολιασμού τα πληρωμένα δημοσιεύματα (επί 10 χρόνια ουδέποτε ασχολήθηκα μαζί τους) των βρομιάρηδων της διαπλοκής που αναφέρονται στην ..αμύθητη περιουσία μου. Εάν είχα περιουσία και καταθέσεις, εάν από κάπου με «κρατούσαν», θα με είχαν σκίσει κανονικά. Αλλά δεν μπορούν γιατί μήτε περιουσία έχω μήτε κανείς με κρατάει, απλώς γιατί ανήκουμε σε άλλους κόσμους. Αυτός είναι  ό λόγος που χτυπάνε περιφερειακά, ύπουλα και βρόμικα κι αφού ξέρουν ότι «συνένοχο στο φόνο δεν θα με έχουνε» .


Πλήρης αναδημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου